seguim en proves

Bernat Sòria Escoms

De Viquipèdia (S'ha redirigit des de Bernat Soria Escoms)

Dreceres ràpides: navegació, cerca

Bernat Sòria Escoms ( Carlet, Ribera Alta 1951 ) és un metge i científic valencià, actual Ministre de Sanitat i Consum.

[edita] Biografia

Va néixer el 7 de maig de 1951 a la població de Carlet, situada a la comarca de la Ribera Alta. Va estudiar medicina a la Universitat de València, universitat en la qual es va doctorar.

És soci d'Acció Cultural del País Valencià.

[edita] Recerca científica

Després de doctorar-se va esdevenir Coordinador de l'àrea de Fisiologia (3B) de l'Agència Nacional d'Avaluació i Prospectiva[1], entitat dependent del Ministeri d'Educació i Ciència; catedràtic de fisiologia de la Universitat Miguel Hernández d'Elx i director de l'Institut de Bioenginyeria d'aquesta universitat entre el 1997 i 2005. Actualment és el coordinador de la Xarxa Europea de Cèl·lules Mare Embrionàries, a més de catedràtic de fisiologia de la Universitat Pablo de Olavide i director del Centre Andalús de Biologia Molecular i Medicina Regenerativa[2] de Sevilla, i és considerat un dels principals experts mundials en la investigació amb cèl·lules mare. L'any 2005 va rebre el Premi Galien a la Millor Tasca de Recerca Científica.

[edita] Activitat política

El 6 de juliol de 2007 fou nomenat Ministre de Sanitat i Consum en substitució d'Elena Salgado en la quarta remodelació del govern de José Luis Rodríguez Zapatero.

[edita] Referències

  1. ANEP
  2. CABIMER

[edita] Enllaços externs